tog en bild idag

Jag tog en bild idag i klänningen som jag e så förtjust i och gillar, den e blå och helt jättefin. Och i strl 48!!!


Bilder en vecka ca efter operation

  

Efter dessa bilder har tyvärr inga nya tagits men ska se om jag inte kan fixa snart, behöver ju ngn som hjälper mig med det. Och nu bor jag i ny stad med :/

Operationen

Nu ska jag skriva ner för er och berätta om min operation.

Den börjar dagen innan själva operationen äger rum, den 31 maj 2010. Jag ska åka med tåget kl 11 på förmiddagen här och allt e frid ooch fröjd. Dagen börjar bra, syrran försover sig. Jag har ju ingen brådska, tåget rullar ju inte förrän kl 11. Trodde jag ja. När jag väl kommit ner på stationen och tagit ut min tågbiljett så visar det på den att jag skulle ha åkt med tåget kl 09.00 !!!! :O

Shit, vad göra nu då tänker jag, jag går in på sj:s kontor och berättar om missen jag gjort, att jag bokat på nätet och var helt inställd på att jag beställt biljett till tåget kl 11. Hmm inte mycke och göra, men mannen i biljettluckan ger mig en ersättningsbiljett till tåget som rullar strax nu vid 11. TACK SNÄLLA SJ <3

Väl i Stockholm iaf så tar jag tunnelbanan till St: Görans sjukhus och går till narkosläkarmottagningen, där prover ska utföras och EKG ska tas, även ett snack med narkosläkarn.
Jag får komma in ganska snabbt och ta prover och ett EKG, sen får jag vänta väldigt länge, jag får tom gå upp på kirurgavdelningen först och bli inskriven och få all info inför morgondagen innan jag sen äntligen innan dom stänger på narkosen får prata med läkarn där. Hon tittar på min hals och säger att allt ser bra ut och frågar lite om jag har några frågor ang ingreppet elr narkos, frågar även om jag e allergisk mot några preparat vilket jag inte är.

Väl färdig hos narkosläkarn går jag ut från sjukhuset och ringer Erika, det är ju hos henne jag ska spendera natten innan det är dags för op. Jag ska ta tunnelbanan till T-centralen och möta upp henne och hennes kompis Anna där och så traskar vi hem mot där hon bor. Innan vi kommer hem till Erika stannar vi på en pub/restaurang så tjejerna får äta, jag dricker lite kaffe. (Det var det svartaste och äckligaste kaffe jag nånsin druckit)

Väl hemma hos Erika sen så duschar jag lite, Erika fixar iordning soffan där jag ska sova och så ser vi lite på tv och tar reda på hur jag ska åka för att komma  till sjukan dan därpå. Erika har tagit fram vilka linjer jag ska åka med och vilka tider för att passa min tid kl 9 dan därpå.

Jag åkte ca en timme tidigare till sjukhuset dan efter bara för att veta att jag säkert skulle komma i tid och för att jag skulle hitta rätt. Och det var väl ganska så tur att jag åkte tidigare, för där i dagrummet när jag kom till avdelningen satt det 3 glada och mysiga tjejer och pratade och skrattade om allt möjligt. Alla hade ngn form av flytande föda framför sig så jag misstänkte starkt att dessa goa brudar gjort detsamma som jag ska till att göra idag. Jag sitter på en soffa en bit ifrån dom och tjuvlyssnar lite på dom tills jag inte kan vara tyst längre och frågar om dom gjort en GBP. Det har dom ju och jag får såå gärna sätta mig vid deras bord och vara med och prata :)

Tack Anneli, Katta och Madde för er goa peppning, det var så kul att höra att ni mådde så bra efteråt direkt, vilket tyvärr inte jag gjorde. Men nu kommer resten 

Vid 09.30 ca så kommer en sköterska, tror hon heter Louise in på tjejernas rum där vi barrikaderat oss nu för att sätta en nål på ngn av oss, och givetvis så är det ju på mig. Det gick bra och jag får dropp oxå. Ca 10.30 så kommer då sköterskan tillbaka in på rummet igen och säger att nu e det dags för mig att gå ner till operationssalarna. Jag fick gå ner, ngt jag inte fått vara med om innan. Vi tar hissen nertill bottenvåningen där op-salarna är belägna och vi traskar in där. Först så får jag bara ligga i min säng tills en op-sköterska kommer och pratar lite med mig. Han gör även en bladderscan för att se så blåsan e tom. En kvart senare kommer han så tillbaka med 3 olika preparat mot illamående som han ska spruta in i armen på mig . Och så får jag även en flaska med ngt snusk i som jag ska dricka för att slippa bli illamående sen. Smakar saltvatten och blääää.

Sen går han därifrån en stund och så kommer min läkare och kirurg och målar fina gröna streck på min mage. När kirurgen gått igen så ligger jag där och för en stilla och ganska flummig diskussion med mig själv.

-Än finns det tid att ångra sig och gå härifrån, nej jag törs inte detta. Kommer dom söva mig och sticka hål på mig så vaknar jag inte mer, nej nu reser jag på mig och går. Sådär resonerade jag för mig sj en stund. Sen tror jag att jag slocknade en stund PÅ illamåendepreparat!!! va faan :)

Iaf, nu så kommer iaf narkossköterskan igen och säger att det är dags. Han drar iväg min säng in i ett rum, där får jag sätta på mig en skitsnygg grön op-mössa :) Vi kommer in i operationssalen där jag ska opereras och där får jag kliva över till op-bordet som inte ser ut som ett vanligt bord. Jag får stoppa ner mina fötter och nederdelen av benen i ngn typ av skumgummi och så spänner dom fast benen. Armarna får ligga rätt ut på varsin sida. Jag kommer under denna op att mer elr mindre stå upp så dom ställer bordet upp och frågar om det känns bra och om det känns stabilt. Det gör det säger jag och dom hissar ner igen. Nu ni så ska jag andas en massa syrgas innan det är dags att sövas. Allt detta för att dom ska blåsa upp buken på mig så dom hittar dit dom ska.

Under tiden som jag ligger och andas kommer kirurgen igen och säger till mig att jag gjort ett BRA jobb med min flytperiod. 12 kg gick jag ner. Nu e det min tur att göra mitt jobb sa han. Sen så sa narkossköterskan att nu ska vi spruta in sömnmedel i armen så nu kommer du att känna dig lite vimsig snart. Känner du ngt frågar han efter en liten stund och det gör jag ju inte så jag säger det till han, men bara sekunden efter så snurrar det rejält i knoppen på mig så jag säger det och då drar dom igång med narkosmedel i masken oxå och sen e allt svart.......

När operationen e klar så väcker dom mig och jag får visst kliva över i min egna säng igen för att köras ut till uppvaket, detta har jag givetvis inget minne av. Vet bara att dom väcker mig sen 3 timmar senare och säger att jag nu måste upp och gå lite och kissa. Och till vanligheterna hör det att man ska ligga på uppvaket i 3 timmar, jag blev kvar i 6 timmar. Farbror kirurg hade visst rispat lite på levern min och som ni säkert alla vet så är levern vårt blodrikaste organ och hade det gått hål där vet ingen var det slutat. Så dom hade ständiga blodprovstagningar på mig och ständiga väckningsförsök 1 gång i timmen för att jag skulle upp och gå lite och även kissa lite.

Mina goa vänner på avdelningen blev ju givetvis oroliga för mig när jag inte kom upp som väntat och började vanka av och an däruppe. Men sköterskerna sa till dom att dom inte behövde vara oroliga för jag skulle komma snart . Även mamma hade ringt och var orolig då jag inte hört av mig än så mamma var den första jag ringde när jag kom på plats. Men satan i gatan vad trött jag var.

Bilder på magen e inget ngn vill se elr?? Isf visar jag det men inte i bloggen

Bilder efter diet

Här kommer äntligen bilder efter dieten

  

Ser ni ngn skillnad, har tappat 12 kg iaf.

Nästa bildserie som kommer e tagna ca en vecka efter operationen.


RSS 2.0