Invite till Spotify
Jag tänkte att ni skulle få ge mig ett bra tips på lite annorlunda bakverk till kalas och festligare tillställningar - då har ni 1 lott i tävlingen.
Om ni registrerar er på GratisMakeup här så får ni en till lott och om ni är så gulliga att ni länkar till min blogg får ni en tredje lott. :)
Använd då gärna bild och text nedanför som jag har.
Lämna en kommentar och länk till inlägg om sådant finns.
Lycka till och hoppas att många vill delta.

Kom in och tävla du med om du vill ha chans att få en.
Tävlingen pågår till den 30 juni.
Eftersom jag bara hade en intresseard av spotify så lägger jag ner tävlingen och sparar mina inviter tillsvidare
Spännande blogg.
Har en dotter på 3 år.
ROXTAH
Hej hej jag vill gärna vara med och tävla ;)
jag tipsar om ett enkelt och super gott bakverk kolasnittar ;)
Kolasnittar
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
och så hära gör man,
Sätt ugnen på 175C-Rör ihop smör,socker och sirap. Tillsätt sedan vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut dem till längder, nästan lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper och platta ut dom något. Grädda i mitten av ugnen tills dom har fått fin färg och blivit ganska platta (ca 12 min). Skär längderna i snittar medan dom är varma. Låt dom svalna på plåten.
Kram /// Goooa
går alltid göra Perfit eller vad det heter med egen smak dock mycket grädde :)
3 dl grädde
3 ägggulor
3 matskedar florsocker
sedan 100gr blockchoklad
minns inte hur många protioner det var till men glassen ska flysa i ca 4 timmar ;P
det är den jag brukar göra när jag väl bestämmer mig för att göra hemma gjord glass :) vill du ha fler grejer man kan stoppa i så säg bara till så ska jag leta upp min kokbok ;P
btw delatar inte i tävlingen har redan spotify men tänkte ge mitt tips ändå ;D
http://picsoftoday.blogg.se
Heeeeeeellu! Nystartad blogg med roligt koncept. Gå in och make your voice heard! Ha en fortsatt trevlig kväll! :)
vaniljpannacotta med rabarber! hur gott som helst tycker jag.
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker (eller 1 vaniljstång)
3 gelatinblad
Rabarbertopping:
300 g rabarber (2-3 stjälkar)
1 msk vatten
1 dl gelésocker eller vanligt socker
Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.)
Lägg gelatinbladen i blöt.
Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut. Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen.
Häll upp i portionsglas. Ett tips är att använda tratt eller någon bra slev om det är svårt att hälla.
Ställ kallt och låt stå 1-2 timmar tills det stelnat.
Rabarbertopping: Skär rabarber i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp. Häll över sockret (om man använder gelésocker så blir det lite mer geléaktig konsistens än vanligt socker). Låt rabarbern smälta och koka i sin egen vätska tills den blir mjuk och går sönder. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
När rabarbern är ljummen, tar ca 30 min i rumstemperatur, kan du skeda upp den ovanpå vaniljpannacottan. Ställ sedan in i kylen igen och låt stelna 1-2 timmar eller längre - upp till 2 dygn innan servering.
gelatinblad och pannacotta
1. Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. 2. Lägg gelatinbladen i vatten några minuter. 3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Pannacottan hälls upp i portionsglas
4. Vispa ner de urkramade gelatinbladen i den varma gräddblandingen som du tagit bort från plattan. 5. Vispa tills gelatinbladen lösts upp, vilket går snabbt, max 1 minut. 6. Häll upp i pannacottan i portionsglas. Ställ sedan kallt.
Smält rabarber
1. Smält rabarber i en kastrull med socker och lite vatten. 2. Rabarbern har nu smält och det blir lite mer vätska. Låt den stå och puttra en stund. 3. Rabarbern har puttrat en stund och är lite mer trögflytande. Låt den svalna. När den svalnat till åtminstone rumstemperatur kan du skeda upp den över pannacottan i portionsglasen. Låt sedan stå kallt.
Hej hej! Kul att du la din röst igår. Vinnare blev bild nummer 1. Nu är det dock NY DAG, which means NYA BILDER och en NY VINNARE att koras. Glöm inte av att det ska röstas IDAG igen :)
Glad midsommar, kram Annie och fam.
Tackar tjejen! Vad gullig du är! Trevlig Midsommar! Kram
Glad Midsommar vännen!